tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

6.9.2017

Susurluk Şeker Fabrikası ikinci kez geri dönüyor

Susurluk Şeker Fabrikası ikinci kez geri dönüyor!

Türkiye’nin en köklü şeker üretim tesislerinden Susurluk Şeker Fabrikası’nda çarklar yeniden çalışmaya hazırlanıyor. Fabrika son olarak 2010 ve 2014 yıllarında kampanya yapmıştı.

Türkiye’de şekerpancarı üretiminde lokomotif görevi üstlenen tesislerden Susurluk Şeker Fabrikası kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. 11 Eylül günü 3 yıllık aradan sonra bir kez daha üretime geri dönecek olan fabrikanın hedefi bu yıl 350 bin ton ürün işlemek.

Türkiye’nin ilk yerli şekerini üreten 90 yıllık Alpullu Şeker Fabrikası’nın 4 yıllık aradan sonra bu yılın başında üretime geri dönmesinin ardından, Türkşeker bünyesindeki en büyük iki tesisten biri olarak bilinen Susurluk Şeker Fabrikasının da yeni kampanya sezonu öncesi oyuna dahil olacağı açıklandı.

1955 yılında kurulan Susurluk Şeker Fabrikası, düşen şekerpancarı üretimi nedeniyle 2010 yılında faaliyetlerini durdurmuştu.

Son 6 yılda bir sezon üretim yapıldı

248 bin ton şekerpancarı işlediği 2010 sezonunun ardından 3 yıl kapalı kalan fabrikanın üretime geri dönmesi için çalışmalar yürütülmüş ve 2014 yılında 410 bin ton ürün işleme hedefiyle tesiste çarklar yeniden çalışmaya başlamıştı.

Ancak Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa merkezli üretimin düşüklüğü nedeniyle Susurluk Şeker Fabrikası yeni dönemde yalnızca 2014 yılında kampanya yapabildi ve resmi bir açıklama olmaksızın yeniden kapalı konuma geçmişti.

11 Eylül günü faaliyete geçecek olan fabrikanın bu yıl yapacağı üretimle bölge üreticilerine yaklaşık 70-80 milyon TL düzeyinde ticaret hacmi sağlanması hedefleniyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.