tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

21.4.2017

Mevsimlik tarım işçileri için genelge yayınlandı

Mevsimlik tarım işçileri için genelge yayınlandı

Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yerleşim ve çalışma koşullarının iyileştirmesine yönelik genelge yayınlandı.

Mevsimlik işgücü göçünün artış gösterdiği aylara girilirken, geçici tarım işçilerine yönelik bir genelge yayınlandı. Buna göre işçilerin ve ailelerinin yaşam koşulları sağlıklı hale getirmek için konaklama imkanları sunulacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan genelgeye göre, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak çalıştıkları geçici yerleşim alanları oluşturulacak. Elektrik, su ve kanalizasyon altyapısı olan bu alanlarda konaklama sorunu ise inşa edilecek prefabrike veya çelik iskeletli binalar ile karşılanacak.

Geçici yaşam alanları oluşturulacak

36 maddeden oluşan genelgede, kurulacak yaşam alanlarının mevsimlik işçi sayısını karşılayacak genişlikte, sağlık şartlarına uygun ve sel ve su baskını gibi afetlerden etkilenmeyecek altyapıya sahip olacağı belirtiliyor. Geçici tarım işçilerinin çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramaması için ise şartlı nakil transferi uygulaması yaygınlaştırılacak ve geçici eki eğitim alanları oluşturulacak.

mevsimlik-tarim-iscileri-icin-genelge-yayinlandi1.jpg

Çocuk işçilerin sayısı 5 yıldır artıyor

Ayrıca ilgili Valiliklerin çocuk işçiliğinin önüne geçilmesi için çalışma yapacağına işaret ediliyor. Tarım Türkiye’de yüzde 45 ile çocuk işçiliğinin en çok görüldüğü sektör. 2012 yılından beri yeniden yükselişe geçen çocuk tarım işçilerinin sayısının 400 bin olduğu belirtiliyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.