E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
11.11.2016
Türkiye’nin domateste Rusya pazarına dönüşü gecikebilir, dönüldüğünde ise daha zorlu bir rekabet bekliyor!
Rusya Türkiye’den ihraç edilen domatesler üzerindeki yasağı 2-3 yıl daha uzatmayı tartışıyor. Rusya Tarım Bakanlığı’ndan bir yetkili, ülkede üretilmeye başlayan yerel sebzelerin pazarda rekabet edebilir hale gelmesini beklemek istediklerini açıkladı.
“Birkaç yıl önce sebze üretimine başlayan üreticilerimizin yatırım aşamasını tamamlayıp Türk domatesi ile rekabet eder düzeye gelene kadar ithalatı ertelemeyi teklif ediyoruz” diyen yetkili, halen yasaklı olan diğer ürünlerle ilgili ise yorum yapmadı.
Domates ithalatının yarısı Türkiye’dendi
Bugün itibariyle Rusya’nın örtü altı sebze üretimi 600 bin ton civarındayken ithal ettiği sera ürünleri ise bunun yaklaşık 2 katı. 2013 yılında ülkede yaklaşık 70 hektar genişliğe sahip sera alanlarının 2020 yılı itibariyle yüzde 130 oranında genişletilmesi hedeflenmişti.
Rusya’da yerel sebze pazarının yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 3-4 olarak ölçülüyor. Uçak krizinin ardından başlayan ihracat yasağının öncesinde Türkiye’den gelen domatesler Rusya’nın ithalatının yaklaşık yüzde 45’ini oluşturuyordu.
gercekten yazık cıftcıye almıycakmı tamam okey sizle narıncıye göndermeyın be kardesım nerden bulursa bulsun tıcaret yapamıyorsunuz bastakıler abd sana bunu alırsak sızde bızden bunu alacaksınız dıye şart koşuyor nıye aynı yöntemı uygulamıyorsunuz ??? tabı size giren cıkan yok aylık gelıyor cıftcı alınterını alamıyor madem yapamıyorsunuz çiftçiyi erken emekli yapın magdur olmasınlar
bu ülkede her zaman tek madur çiftçidir doğru söylüyorsun kardeşim
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.