E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
6.4.2016
Osmanlı döneminde gerçekleşen en büyük tarım fuarlarından biri olan Sergi-i Umumi-i Osmani’de sergilenen tam 212 farklı buğday çeşidi, dönemin üreticileri için benzersiz bir deneyimdi.
1800’lü yıllardan itibaren tüm dünyada yaygınlaşan sergi ve fuar akımı, Osmanlı’yı da etkilemişti. Dönemin padişahı Abdülaziz de ekonomiyi canlandırmak, ürünlerin çeşit ve kalitelerini görmek, üretici sorunlarını tespit etmek ve başarılıları ödüllendirmek amacıyla bir fuar düzenlemeye karar verdi.
10 bin ürün sergilenmişti
27 Şubat 1863-1 Ağustos 1863 tarihleri arasında İstanbul’da “Sergi-i Umumi-i Osmani” adıyla düzenlenen sergide, ülkenin değişik yörelerinden ve yurtdışından getirilen tarım ve sanayi ürünlerinin yanında çeşitli makinelerden oluşan toplam 10 bini aşkın örnek sergilendi.
212 farklı buğday çeşidi
Osmanlı döneminde gerçekleşmiş en büyük tarım fuarlarından biri olan Sergi-i Umumi-i Osmani’de en ilgi çeken şey ise ülkenin dört bir yanından getirilen 212 buğday çeşidi olmuştu. Yerli ve yabancı birçok konuğun ağırlandığı sergi, toplam 150 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.