tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

4.3.2016

tarlasera Mart sayısı raflarda!

tarlasera Mart sayısı raflarda!

Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’nın son sayısı raflardaki yerini aldı. Kapak Konusu “Geleceğin Üretim Modeli: Tarım 3.0” olan tarlasera, bu ay okuyucularına bir de mısır posteri hediye ediyor.

Şubat ayının ikinci yarısı Artvin’de dünyanın doğal 100 ormanından birine ev sahipliği yapan Cerattepe’den gelen haberlerle geçti. Bölgeye yapılmak istenen bakır madeninin yaratacağı doğal tahribata karşı ülke çapında güçlü bir sesin yükseldiğine tanık olduk.

Türkiye’de tarım arazilerinin üzerindeki baskının ormanlardan geri kalır yanı yok. Okuyucularının iyi bildiği üzere, tarlasera tarım arazilerinin yok edilmesine karşı tavizsiz bir yayın politikası izliyor. Mart sayısında da, çiçek üretimiyle fark yaratan Isparta’nın Sütçüler bölgesinde, Cerattepe'ye benzer şekilde mermer ocağına karşı yaşanan hukuk mücadelesi konu alınıyor.

tarlasera Mart sayısının kapağını süsleyen Tarım 3.0, aslında “geleceğin üretim modeli” olarak tanımlanan bir konsept. Buna göre tarımın ilkçağı Tarım 1.0, yirminci yüzyılın teknolojik devrimleri Tarım 2.0 olarak adlandırılıyor. Bu durumda Tarım 3.0 de tarımın Yakın Çağ’ı oluyor. En modern teknoloji ve sürdürülebilirlik ile geçmişten kendini ayıracak olan Tarım 3.0 konseptinin heyecan verici özelliklerini tarlasera inceliyor.

Tarımda 18 aya kadar uzayan vadeler sektörün en kronik sorunlarından biri. Üreticiden başlayan ödeme güçlüğü zincirin tüm halkalarını etkiliyor. tarlasera Mart sayısında vade uzunluklarına karşı uzmanlara çözüm önerilerini sordu.

Kuruyemiş fiyatlarındaki yükselişin nedenleri, muzda son dönemde hissedilmeye başlayan lezzet sorunu ve patatesin zaman yolculuğu da tarlasera Detay sayfalarında derinlemesine inceleniyor.

Bu ay tarlasera’nın Röportaj sayfalarına Bitkilerin En Güzel Tarihi isimli kitabı kısa zaman önce Türkiye’de de yayınlanan Fransız tarım bilimcisi Prof. Dr. Marcel Mazoyer konuk oldu. Mazoyer, “Dünyayı güzelleştiren bir tarım modeli” hayalini tarlasera’ya anlatıyor.

tarlasera artık bir gelenek haline gelen ürün posterlerine bu ay bir yenisini ekliyor. Dünyanın en önemli tahılı konumuna ulaşan mısırın tarihsel serüveni ve hakkında hiç bilinmeyenler tarlasera’nın bu ayki hediyesi olan Mısır posterinde buluştu.

tarlasera’ya ulaşmak için size en yakın satış noktasına ya da Migros, Macrocenter ve D&R mağazalarına göz gezdirmeniz yeterli. tarlasera’yı her ay düzenli olarak masanıza görmek istiyorsanız ise yapmanız gereken tek şey şimdi tarlasera’ya abone olmak!

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.