E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
24.2.2016
İsrailli araştırmacılar patatesten elektrik üretmeyi başardı. Kurulan sistem ile bir odayı 40 gün boyunca aydınlatacak elektrik elde edilebiliyor.
İsrail’de araştırmacılar patatesten elektrik üreten bir sistem kurdu. Basit bir düzenek ile haşlanmış patatesten elektrik enerjisi elde edilen sistem hem patateste arz fazlasını değerlendirmeyi, hem de düşük gelirli kesime aydınlatma amaçlı ucuz elektrik ulaştırmayı hedefliyor.
Bir odayı 40 gün aydınlatabiliyor
Kudüs İbrani Üniversitesi’nden Haim Rabinowitch’in yönettiği ekip, 8 dakika boyunca kaynatılan bir patatesin çiğ patatese göre 10 kat daha fazla enerji üretmesini sağlıyor. Daha fazla enerji için patatesi dört-beş dilime ayırıp içlerine bakır ve çinko metal yerleştirerek bir devre oluşturan ekip, bu yolla 40 gün boyunca bir odayı aydınlatacak kadar elektrik üretebileceğini vurguluyor.
Bozulan patatesler değerlenecek
Dünyanın birçok yerinde satılamayıp elde kalan patatesler gıda güvencesi için büyük bir sorun oluşturuyor. Örneğin Kenya’da üretilen ortalama 2,1 milyon ton patatesin yüzde 10-20’si kötü depolama koşullarından dolayı bozulduğu için halka satılamıyor. Bu yeni buluş ile birlikte artık patateslerin doğal bir elektrik enerji kaynağı olarak değerlendirilebileceği belirtiliyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.