E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
21.11.2015
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu, tütün üretiminden sonra tarlada kalan sap ve tohumların biyoenerji ve hayvan yemi olarak değerlendirilmesi için çalışmalar başlattı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Araştırma Geliştirme ve Destek Programı kapsamında, yaygın tütün üretimi gerçekleştirilen Ege, Karadeniz, Marmara, Doğu ve Güney Doğu bölgelerinde yer alan 25 noktada başlatılan çalışma ile alternatif enerji ve hayvansal yem üretimine katkı sağlanması planlanıyor. Türkiye'de tütünlerin yaprak hasadı sonrası tarlada kalan atıklarının (sap ve tohum), biyoenerji (biyokütle ve biyodizel) ve hayvan yemi olarak üretimde kullanılma performanslarının, verimliliği ile kalitesinin incelenmesini kapsayan çalışma önem taşıyor. Çalışmada beklenilen başarı elde edilebilirse tütün üreticilerine alternatif kazançlar sağlanacak. Projede, ülke genelinde belirlenmiş olan 25 noktada elde edilen tütün sap ve tohumlarının kendi ekolojilerinde enerji kaynağı olarak kullanılabilmesi için standartlara uygun biyokütle, biyodizel ve hayvan yemi kalite analizleri yapılarak verimlilikleri belirlenecek.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.