E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
13.8.2015 14:36:18
Etrafına çok kötü bir koku yaydığı için "leş çiçeği" ya da "ceset çiçeği" olarak bilinen titan arum (Amorphophallus titanum), İngiltere’de Eden Projesi kapsamında onuncu kez yetiştirildi. Şu anki titanın henüz 1,65 metre boyunda olduğu ama her gün 10 santimetre gibi bir hızla büyüdüğü ve önümüzdeki günlerde çiçek açacağı bildirildi. Projenin yetiştirdiği en büyük titan 2,91 metre boyundaydı. Çiçekleri birkaç gün yaşıyor 1878 yılında botanikçi Odoardo Beccari tarafından keşfedilen titan arum, Sumatra bölgesinde (Endonezya’nın batısında bir ada), ekvatoral yağmur ormanları arasında yetişiyor. Ömrü boyunca maksimum üç kez açan titan arumun sadece birkaç gün yaşayan çiçeklerinin açması bazen 30-40 yılı bulabiliyor. Boyu yaklaşık 3 metreye ulaşan titan arum, Guinness Rekorlar Kitabı’nda da dünyanın en uzun bitkisi olarak yer alıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.