tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

26.2.2015 10:04:30

Yağışlarla gelen bereket

2015’in ilk günlerinden beri Türkiye genelinde görülen yağışlar, üreticilerin seneye bereketli bir giriş yapmasını sağladı. Yağışlar özellikle hububat üretimine yaradı. Ocak ayının başından beri Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yağan kar, hububat tarlalarının üstünde yorgan görevi gördü ve tohumların topraktan çıkmalarını kolaylaştırdı. Bu sayede yeryüzüne vaktinden önce çıkan tohumlar, bundan sonraki evrelerde kendi nemleriyle filizlenmeye başlayacak. Bu da üreticileri çok sevindiren bir gelişme. Hububat üreticileri için aslında en önemli aylar Mart ve Nisan ayları. Bahar döneminde yağan yağmur, tahıl üretiminde bereketi arttırıyor. Kış aylarındaki kardan olumlu etkilenen hububat ürünleri, baharda yağacak yağmurla iyice beslenecek. Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’nin 2014 buğday rekoltesini çoktan yakaladığının müjdesini verirken, yağışların beklenen şekilde görülmesi halinde tarla ürünlerinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor. Bu bağlamda buğday, arpa, yulaf, çeltik, mercimek, nohut ve fasulye gibi hububatları içerek stratejik ürünler, üreticileri oldukça mutlu edeceğe benziyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.