E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
2.2.2015 15:50:17
Türkiye’nin dört bir yanında da yapılan nükleer, termik ve hidroelektrik santrallere her gün bir yenisi ekleniyor... Bacalarından çıkan gazların insan, hayvan ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı yöre halkları ve çevreci topluluklar bu santrallere itiraz ediyor. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan ortalama 20 metrekare civarında seyrederken, Türkiye’de 1 metrekarenin altında. Çarpık kentleşme ve betonlaşmanın yanı sıra, yeşil alanlara ve tarım arazilerine yapılan ve yapılmak istenen santraller ve imar düzenlemeleri doğanın çehresini değiştiriyor. Şu anki çevresel sorunların başında hava ve su kirliliği, bunların sağlığa zararları ve tarımda toprak veriminin azalması geliyor. Türkiye’nin dört bir yanında da yapılan nükleer, termik ve hidroelektrik santrallere her gün bir yenisi ekleniyor... Bacalarından çıkan gazların insan, hayvan ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı yöre halkları ve çevreci topluluklar bu santrallere itiraz ediyor. Halihazırda Türkiye’nin farklı illerinde yapılması planlanan birçok enerji, alt yapı ve ulaşım projesi gündemdeyken, tarlasera da imara açılması tartışmalı olan tarım alanlarından Dicle Vadisi, Karabiga, Akkuyu ve Çukurbağlar'ı incelemeye aldı. Yazının tamamını tarlasera Şubat sayısında okuyabilirsiniz...
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.