tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

17.11.2014 14:35:21

Denizler altında yirmi bin hektar!

İsveç’te yapılan bir araştırma, deniz yosunlarının diğer yosun türlerine göre daha verimli şekilde azot emilimi gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Böylece deniz yosunlarından gıda, tıbbi ilaç, plastik ve enerji sektörüne yönelik malzeme üretmek mümkün olacak. Deniz yosunları bugün itibariyle büyük oranda biyoyakıt yapımında kullanılıyor. Ancak bu bitkilerin çevre dostu bir üretime imkan vermesiyle gıda sanayisini de besleyebilecek kapasiteye sahip oldukları belirtiliyor. Yosun tüketimi yaygınlaşacak İsveç Kraliyet Teknik Üniversitesi’nin yaptığı araştırma kapsamında Baltık Denizi’nin İsveç kıyılarından alınan kara ve deniz yosunu örneklerini karşılaştırıldı. Araştırmanın yöneticisi Fredr Gröndahl, bitkiler için çok zengin bir besin ortamına sahip denizlerin ideal tarım alanları olduğunu söylüyor. Denizin altında 2 hektarlık yosun üretim arazileri oluşturmayı düşündüklerini söyleyen Gröndahl, “Çok sayıda vitamin, aminoasit ve mineral içeren deniz yosunlarının gıda ürünü olarak tüketimi yaygınlaşacak. Aynı zamanda şeker, baharat, yağ ve hayvan yemi üretiminde de kullanılacaklar” diyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.