tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

21.4.2014 09:22:12

Çevre dostu tarım aksesuarları

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğada çözünebilen çevre dostu materyal kullanılarak üretilen bahçe tarım aksesuarlarının Avrupa Komisyonu’na sunulduğunu bildirdi. Degricol projesiyle üretilen çevre dostu tarım aletleriyle, tarımda plastik kullanımının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Degricol projesinde TZOB, Fransa’dan Plastipolis ve Mecafonction, Almanya’dan MGH, İngiltere’den Biopac, Hollanda’dan DLO, İspanya’dan ise Inspiralia, Cetec ve R-R ile birlikte çalışıyor. 36 ay sürecek projenin ilk 18 ayı tamamlandı ve 8-9 Nisan tarihlerinde proje ortaklarıyla birlikte Avrupa Komisyonu’na sunuldu. Toplantı sonunda ürünün düşük maliyetle üretilebilir duruma getirilerej tarımda kullanıma sunulması kararlaştırıldı. Bayrakta yaptığı açıklamada, plastik materyallerin günümüzde hayatın her alanında kullanıldığını ve teknolojik gelişmelerin bunu arttırdığını söyledi. Maliyetinin düşük olması nedeniyle gıda sanayinde kullanılan plastik malzemelerin ve plastik şişelerin insan sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Bayraktar, çevreyi de tehdit ettiğini sözlerine ekledi. Projenin amaçları arasında; plastik malzemelerin kullanımını azaltarak insan sağlığına ve çevreye verdiği zararı en aza indirmek, plastik malzeme yerine tarım ve özellikle de bahçe tarımıyla uğraşan üreticilerin kabul edebileceği biyoplastik malzemenin üretilmesini sağlamak yer alıyor. Projeyle birlikte, petrol türevi olan plastik hammadde yerine çevre kirlenmesini asgari düzeye indiren ve atık olarak kısa sürede tabiata kaybolabilen organik malzeme üretilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.