tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

31.3.2014 08:36:20

Silifke’de çilek ihracatı başladı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı belde ve köylerde, açık alanda yetiştirilen çileklerin hasadı gerçekleştirilmeye başlandı ve hale getirilen ilk ürünlerin Rusya’ya ihracatı yapıldı. Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca yaptığı açıklamada, hasadı yapılan çileğin dış piyasada Rusya’ya ihraç edildiğini, iç piyasada ise Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerine gönderildiğini belirtti. Silifke’nin çilek üretiminde önemli bir merkez olduğunun altını çizen Akarca, bu yıl 15 bin dönümden 60 bin ton çilek hasadı yapılmasını beklediklerini, bunun en az 20 bin tonunun da ihraç edilmesini hedeflediklerini söyledi.  Geçen yıl sezonda çileğin ortalama kilogram fiyatının 1 ila 1,5 TL arasında değiştiğini belirten Akarca’ya göre bu yıl fiyatlar daha da yükselecek. Akarca yaptığı açıklamada, Silifke çileğinin dünya çapında tanınır hale geldiğini söyledi ve ekledi: “Silifke’de yaklaşık 3 bin aile çilek işiyle uğraşıyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan 10 bin kişi, çilek üretimi sayesinde ekmek kapısı buluyor. Çilek toplama sezonunda ise Silifkeli işçilere Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’tan gelen işçiler de ekleniyor. Bu da Silifke’de önemli bir istihdam yaratıyor.”

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.