E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
12.12.2012 14:37:42
İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indireceği söylenen ancak çevre örgütlerince tepki çeken otoyol projesine bir müdahale de Danıştay’dan geldi. Projenin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan muafiyeti yönündeki talepleri reddeden Danıştay’ın kararı Egeli tarımsal üreticilere şimdilik nefes aldıracak gibi görünüyor.
Geçtiğimiz yıl “çılgın proje” olarak adlandırılan Gebze-İzmir otoyol projesi tartışmalarının alevlendiği günlerde ‘nın Kasım 2011 sayısında konu masaya yatırılmıştı. Balıkesir ve Bursa’da bulunan zeytin arazilerinin bir bölümünü yok edeceği söylenen projeye karşı Bursa’da faaliyet yürüten ziraat odaları ve zeytin üreticilerinin görüşleri büyük ölçüde olumsuz yönde olmuştu. “Zeytin karası mı, asfalt karası mı?” başlığıyla yayınlanan haberde projenin hayata geçmesi için çevresel etkilerin ortaya konulmasının beklenmediğini ortaya konulmuştu. Geçtiğimiz 1 yıl boyunca ise mahkeme süreciyle de beraber istimlak ve altyapı çalışmaları devam etmişti.
1993 yılı Yatırım Planı’nda yer aldığı gerekçesiyle ÇED raporundan muaf tutulması yönündeki Başbakanlık itirazını reddeden Danıştay’ın aldığı karar, zeytin üreticileri ve çevreciler ile projeyi karşı karşıya getiren tartışmada yeni bir sürece işaret ediyor. Sonunda zeytin karasının mı asfalt karasının mı, yoksa orta bir yolun mu tercih edileceği ise kararın uygulanma süreci içinde belli olacak.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.