E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
3.10.2012 11:30:34
Bunaltıcı yaz sıcaklıklarında düşüncesi bile serinleten karpuz, sulu yapısıyla yüksek ısılarda sıvı kaybını önlediği gibi tadıyla da vazgeçilmez bir meyve. Ekim ayı geldiği halde yaz mevsiminden henüz çıkılmamışçasına ısısından pek bir şey kaybetmeyen havalar, bu yıl karpuzu hala daha aranan bir gıda konumunda tutuyor.
Kapruz satıcılarının, meyvenin renginin canlılığını dolayısıyla da tazeliğine dikkat çekmek için sarf ettikleri "Karpuz kaaan!" nidası ise artık her üründe geçerli olmayacağa benziyor. Zira geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yetişen karpuz çeşitlerine kırmızı yerine sarı etli karpuzun da eklendiği belirtiliyor.
Erzurum'da bulunan Atatürk Üniversitesi'nin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Dursun, farklı bitki genotiplerini toplayarak ve muhafaza ederek uzun erimli bir çalışma yürütüyor. Son olarak içi sarı renkte bir karpuz çeşidi üreten Dursun, bu ürünün tat olarak klasik kırmızı çeşitlerden hiçbir farkı olmadığını söylüyor. Dursun, "Anadolu'nun biyoçeşitlilik bakımından çok zengin bir coğrafya. Bu nedenle genetik kaynakları koruma adına çok çeşitli sebze ve meyve yetiştirmenin yollarını aramak gerekiyor" şeklinde konuşuyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.