tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

23.7.2012 10:09:48

Vodafone’dan Fark Yaratan Mobil Uygulama

Vodafone Süt Kayıt Sistemi, mobil iletişim teknolojilerini süt toplama sürecine entegre ederek, bilgilerin dijital ortamda izlenebilirliğini ve SMS ile üreticinin cep telefonuna aktarılmasını sağlıyor. Proje; üreticinin üretimini takip etmesini, süt birliğinin stokunu doğru yönetmesin ve süt firmalarının planlamasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Vodafone Süt Kayıt Sistemi ile süt üreticileri ne zaman, ne miktarda süt teslim ettiklerini cep telefonlarına anlık olarak gelen SMS’ler ile takip edecek. Böylece tüm üretimleri dijital ortamda kayıt altında alınacak. Süt birlikleri manuel olarak yaptıkları teslimat kayıtlarını, süt toplama noktalarındaki Vodafone Smart tabletlere kurulan Vodafone Süt Kayıt Sistemi uygulaması üzerinden, dijital ortamda, daha düzenli ve tüm paydaşlarla şeffaf şekilde paylaşabilecekleri bir altyapıyla tutabilecek. İş süreçlerine getirilen bu esneklik sayesinde süt birlikleri, üreticilere daha kaliteli ve hızlı hizmet sunma imkanına kavuşacak. Süt birlikleri ve süt firmaları birliklerin ne kadar süt topladığını anlık olarak öğrenebilecek; böylece daha etkin lojistik ve üretim planlama şansı elde edecek.

Milas’ta 24 Haziran’da yapılan Vodafone Süt Kayıt Sistemi'nin tanıtım toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “Tarım sektöründe henüz yararlanılmamış muazzam bir büyüme potansiyelini hayata geçirirken, dünyadaki kaynakların korunması ve geliştirilmesine yönelik bir vizyonun, mobil teknolojilerin katkısıyla tarım sektöründe nasıl kullanılabileceğini gösteriyoruz. Vodafone Süt Kayıt Sistemi ile mobil iletişim teknolojilerini ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmeye odaklı vizyonumuzu bir adım öteye taşıyor ve süt sektöründe iş yapma süreçlerinin mobil teknolojiler aracılığıyla nasıl kolaylaştırılabileceğine dair güçlü bir örnek sunuyoruz” dedi.

Tanıtım toplantısında söz alan Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Çırak ise Vodafone Süt Kayıt Sistemi’nin süt hayvancılığı sektörünün tüm kanatlarına, dolayısıyla da sürdürülebilir gelişimine katkı sunduğunun altını çizerek, “Sistem, Milas Süt Üreticileri Birliği olarak süt hayvancılığının önünü açma hedefimize ulaşmamızda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor. Projenin Türkiye’deki ilk uygulamasının Milas’ta başlaması ise ilerleyen yıllarda tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir çalışmanın ilk ayağına ev sahipliği yapmamız dolayısıyla bizleri ayrıca heyecanlandırıyor” dedi.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.