E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
9.7.2012 09:47:54
Yağlık tohumlar arasında Türkiye’de en az bilinen bitkilerden biri olan aspir kadroya girmeye hazırlanıyor. Amasya’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, toprak sağlığını korumak için gerekli olan münavebe sistemi dahilinde ekilmek üzere aspir tarımının yaygınlaşmasını destekliyor.
Ayçiçeği, zeytin ve son yıllarda artan kanola üretimiyle yağ açığını kapatmaya çalışan Türkiye tarımı için aspir özel bir önem taşıyor. Besin elementleri açısından sorun yaşayan, ‘yorulmuş’ toprakların yaz aylarında aspir ekimiyle değerlendirebileceği belirtiliyor. 2012 yılı itibariyle destekleme primi 40 kuruş olarak belirlenen aspirin Amasya’da 3 bin dekar alanda yapılan deneme ekimlerinin olumlu sonuç verdiği Amasya İl GTH Müdürlüğü’nce açıklandı. Türkiye'de Denizli, Burdur, Isparta gibi şehirlerde de aspir ekiminin yapıldığı biliniyor.
Dünyada üretimi Hindistan, Güneydoğu Asya ve Kuzey Amerika’da yoğunlaşmış olan aspirin tohumlarından yüzde 30’un üzerinde yağ elde ediliyor. Özellikle yem, boya ve biyoyakıt sanayisinde kullanılan bu renkli bitki iyi bir alternatif olmanın bütün özelliklerini taşıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.