E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
21.5.2012 09:57:46
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geliştirdiği yeni proje ile zirai atıkların geri dönüşümünü veya yok edilmesini sağlamayı hedefliyor. Proje, zirai mücadelede kullanılan ilaçların ambalajlarını ve atıklarını uluslararası geçerliliği olan 'üçlü yıkama yöntemi' ile tehlikesiz hale getirecek.
Bakanlığın; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kumluca Belediyesi, Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği ve Tarım İlaçları Sanayi İthalatçıları ve İhracatçıları Temsilcileri Derneği ile ortak yürüttüğü proje, Mayıs ayının son haftası Antalya’nın Kumluca ilçesinde başlayacak ve 16 ay sürecek. Sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla izleme ve kontrol faaliyetleri düzenlenecek olan bu pilot uygulamada; çiftçilere üçlü yıkama konusunda eğitim verilerek, oluşturulacak atık toplama noktalarında toplanan atıklar uygun şekilde geri dönüştürülecek ya da yok edilecek.
Pilot uygulama sonunda elde edilen verilere göre hazırlanacak çevre ve bitki sağlığı mevzuatının daha sonra ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. Zirai mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin ambalaj ve atıklarının toprak altına gömülmesi, açıkta yakılması, rastgele çevreye atılması ve başka amaçlarla kullanılması gibi sağlık koşullarına aykırı yöntemlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.