E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
7.10.2024
Türkiye'nin Ocak-Eylül dönemindeki fındık ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 11, değerde yüzde 44 arttı.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık ve Mamulleri Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, ülkeden yılın 9 ayında gerçekleştirilen fındık ihracatının 214 bin 323 ton olduğunu belirtti. Bu ihracattan 1 milyar 740 milyon 734 bin dolar gelir sağlandığına dikkati çeken Cirav, "Söz konusu ihracat gerçekleşmeleri bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında miktarda yüzde 11, değerde ise yüzde 44 artışa tekabül ediyor” dedi. Cirav, Türkiye'den Ocak-Eylül döneminde 124 ülkeye fındık satıldığına işaret ederek, Almanya, İtalya, Polonya, Fransa ve Avusturya'nın en fazla fındık ihraç edilen ilk 5 ülke olduğunu ifade etti.
Eylülde başlayan yeni fındık ihraç sezonuna da çok iyi başlangıç yapıldığını vurgulayan Cirav, şöyle devam etti: "Fındık ihraç sezonunun henüz ilk ayında 24 bin 849 ton fındık ihracatı karşılığında 196 milyon 36 bin dolar tutarında döviz girdisi sağlandı. Gerçekleştirilen ihracatta önceki yılın aynı ayı ile kıyaslandığında miktar bazında yüzde 2, değer bazında ise yüzde 30 oranında artış yaşandı." Cirav, Trabzon'dan yapılan fındık ihracatı hakkında ise "2024 yılının 9 aylık döneminde Trabzon'dan 62 bin 269 ton fındık ihracatı karşılığında 533 milyon 623 bin dolarlık döviz girdisi sağlandı. 2024-2025 ihraç sezonunun ilk ayında ise 3 bin 148 ton karşılığı 25 milyon 583 bin dolarlık ihracat yapıldı" şeklinde konuştu.
Kaynak: AA
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.