E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
8.09.2023
Tarımda sıvı gübre kullanımının gelecek yıllarda daha fazla artması beklenirken küresel sıvı gübre pazarının 2030 yılına kadar yüzde 6,46 oranında büyüyeceği öngörülüyor.
Mahsul verimini artırmak için sıvı gübrelerin her geçen gün daha da benimsenmesi pazarın geleceğini iyileştirecek gibi duruyor. Ayrıca önemli şirketlerin üretim tesislerini genişletmesi de pazarın gelişimini artırıyor. Küresel sıvı gübre pazarı büyüklüğünün 2022'de 2,40 milyar dolar, 2023'te ise 2,55 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalara göre küresel sıvı gübre pazarının 2030 yılına kadar yüzde 6,46’lık büyüme ile 3,96 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Birçok etken göz önünde bulunduruluyor
Research And Markets’in hazırladığı Küresel Sıvı Gübre raporu Rusya-Ukrayna çatışmasının neden olduğu devam eden siyasi ve ekonomik belirsizliği ve bunun arz-talep dengeleri, fiyatlandırma değişkenleri üzerindeki baskı ve ticaret üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendiriyor. Ayrıca raporda yüksek enflasyonun küresel ekonomi üzerindeki etkisi ele alınıyor. Bu durumun talep, arz, nakit akışı ve döviz kuru üzerindeki etkilerini ölçen ve azaltan maliye politikaları ayrıntılarıyla incelenirken buna bağlı olarak küresel sıvı gübre pazarının büyümesi öngörülüyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.