tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

5.02.2021

Bu yıl Teknofest’e tarım damga vuracak

Bu yıl Teknofest’e tarım damga vuracak

Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek olan Teknofest için başvuru süreci başladı. Festivalde geçen yıl başvuru rekoru kıran tarım teknolojileri yarışmaları bu yıl da yoğun ilgi göreceğe benziyor.

Çok farklı alanlarda geliştirilen yerli teknoloji ürünlerinin kendilerini gösterdiği ve teknoloji tutkunlarını buluşturan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım şimdiden başladı. 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek etkinlikte yer alacak 34 kategori arasında tarım teknolojileri yine önemli yer tutacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle gerçekleştirilen Teknofest’in en çok ilgi gören kulvarlarından olan Tarım Teknolojileri ve Tarımsal İnsansız Kara Aracı yarışmaları bu yıl paydaş kurum Tarnet desteği ile düzenlenecek.

763 takım birden yarışmıştı

Teknofest’e geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra 84 farklı ülkeden 20 bin 197 takım ve yaklaşık 100 bin genç başvurmuştu. Festival kapsamında yer alan ve Türkiye’nin gıda arz güvencesine yerli teknolojiler vasıtasıyla katkı sağlamayı hedefleyen Tarım Teknolojileri Yarışmaları ise toplam 763 takım başvurusu ile rekor kırmıştı.

Başvurular arasından 5 bin finalistin belirlendiği yarışmalarda ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ya da mezun seviyesine dahil olan binlerce genç ve girişimci hedeflerine ulaşmak için yarışmıştı. Bu yıl ise yarışmacılar farklı seviyelerde Tarım Teknolojileri ve Tarımsal İnsansız Kara Araçları kategorilerinde düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılabilecek.

Son başvuru günü 28 Şubat

Teknofet kapsamındaki yarışmalar için bu yılki son başvuru tarihi 28 Şubat olarak belirlendi. Ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 5 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 4 milyon TL'nin üzerinde para ödülü verilecek. Tarım Teknolojileri Yarışması’nda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri sırasıyla 15, 10 ve 5 bin TL, Tarımsal İnsansız Karar Aracı Yarışması’nda ise 30, 20 ve 10 bin TL olacak.

bu-yil-teknofest-e-tarim-damga-vuracak1.jpg

İşte öncelikli yarışma konuları

Kuraklık, susuzluk, kıtlık, salgın hastalıklar, iklim değişikliği ve orman yangınları gibi sorunlarla mücadele edebilmek için ihtiyaç duyulan teknolojileri ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışmalar için belirlenen öncelikli konular ise şöyle sıralanıyor: Akıllı tarım teknolojileri, sulama/gübreleme sistemleri, sera otomasyon sistemleri, tarımda drone teknolojilerinin kullanılması, otomatik dümenleme sistemleri, dijital feromon tuzak teknolojileri, erken uyarı sistemleri, hayvancılık teknolojileri ve diğer tarımsal teknolojiler.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.