
Türkiye’nin ihracata yönelik ürün pazarını inceleyen tarlasera bu ay Bitki Koruma & Besleme ekinin altıncı sayısıyla birlikte okurlarıyla buluştu.
Yıllar çok hızlı geçiyor… On yıllar da öyle! 2020’ye sayılı günler kala, geride bırakmak üzere olduğumuz on yıla dönüp bakınca Türkiye ve dünya tarımındaki hızlı değişimi fark etmemek imkansız. Hele de 2010 yılının sonbaharında yayın hayatına başlayarak bu hızlı değişimi birebir yaşayan ve sayfalarına aktaran tarlasera ailesi için!
2019’un ve 2010’lu yılların son sayısında okurlarının karşısına yine dopdolu bir içerikle çıkan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera bu ay Kapak Konusu sayfalarını Türkiye’de ihracat odaklı üretilen ve kendine ait “niş” bir pazara sahip olan ürünlere ayırdı. Dış pazarda en kârlı ürünler, aranan ürün özellikleri ve pazarlamaya dair tüyolara yer verdiğimiz bu yazıyı özellikle dış pazara yönelik üretim yapan ya da yapma planı olan okurlarımızın dikkatle okumasını öneririz.

Tarımsal desteklerde “puan sistemi”
Son 10 yıldır ülke tarımının en “durulmayan” başlıklarından biri tarımsal destekler oldu. Sürekli yeni bir modelin tartışmaya, hatta uygulamaya açıldığı desteklerde bu kez de “puanlama sistemi” gündemde. tarlasera Aralık sayısında bu yeni sistemin ayrıntılarını, olası avantaj ve dezavantajlarını inceledi.
Ege’nin iki yakası, zeytinin iki hali
Zeytin Ege’yi çevreleyen toprakların sembolü ve denizin iki yakasını birleştiren belki de en kadim değer. Türkiye’nin ve Yunanistan’ın zeytin kültürü arasındaki benzerlikler kadar, üretim ve pazarlamadaki farklılıklar da dikkat değer. “Ege’nin iki yakasında” başlıklı incelememizi hazırlarken biz büyük keyif aldık; eminiz siz de aynı ilgiyle okuyacaksınız.

Uzay yarışı tarımda da başladı!
İnsanlığın “uzay yarışı” 20. yüzyılın ortalarında büyük bir hızla başlamıştı. 21. yüzyılla birlikte yeni uydu teknolojileri ise bu yarışı farklı bir boyuta taşıdı. Bu teknolojiler uzayı keşfetmekten çok dünyadaki yaşamı kolaylaştırmaya yönelik. Türkiye’nin koşucularından biri olmaya hazırlandığı bu yeni yarışın başlıca hedeflerinden biri de tarım! tarlasera tarımsal uydu teknolojilerini ve Türkiye’nin 2020’de fırlatılacak Lagari uydusunu inceliyor.
Bu ay başka neler var?
Sera atıklarını değerlendirme yöntemleri ve meyve pazarının yeni “tropikal” esintisi olan pepino meyvesini Detay sayfalarında ele alan tarlasera’nın bu ayki Röportaj konuğu ise DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak. Tarımın finansal dinamikleri ve DenizBank’ın bu alandaki uygulamalarını tarlasera’ya anlatan Koçak, “Finansman yönetimi kâr-zarar ekseninde yapılmalı” diyor.
tarlasera’nın en sevilen eklerinden olan Koruma & Besleme’nin altıncı sayısı da bu ay okurlarıyla buluşuyor. Örtü altı zararları başta olmak üzere bitki koruma ve bitki beslemeye dair detaylı makaleleri ve en yeni gelişmeleri ekimizde okuyacaksınız.

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?
tarlasera Aralık sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.
Tüm okurlarımıza keyifli okumalar dileriz!