E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
31.10.2018
DowDuPont çatısı altında tarım alanında faaliyet gösteren Corteva, ilk büyük anlaşmasını çeltikte yeni tohum ve üretim teknolojilerin geliştirilmesi için imzaladı.
Dow ile DuPont’un birleşmesinin ardından kurulan Corteva firması tarımdaki ilk büyük adımına imza attı. Uluslararası Çeltik Araştırma Enstitüsü (IRRI) ile çeltik ıslahında yeni teknolojilerin geliştirilmesi için ortaklık anlaşması imzalayan Corteva’nın ilk hedeflerinden biri dayanım gücü yüksek çeltik çeşitleri geliştirmek olacak.
İngapur’da gerçekleşen Beşinci Uluslararası Çeltik Konferansı çerçevesinde bir araya gelen tarafların başlattığı ortaklık 4 yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre zarfında IRRI bünyesinde çeltik ıslahı ve tarla teknolojileri alanında geliştirilen inovasyonlar Corteva tarafından pratiğe dökülerek üreticilere sunulacak ürünlere dönüştürülecek.
Verim ve kârlılık odaklı olacak
Kurulan ortaklığın dünya genelinde çeltik üreticileri için yeni ve daha iyi çözümler getirmeyi amaçladığını söyleyen Corteva’nın Asya-Pasifik Bölgesi Başkanı Peter Ford, geliştirilecek yeni teknolojilerin laboratuardan tarlaya, tüm tarımsal üretim süreçlerini kapsadığını ve “verim ile kârlılık” odaklı olacağını vurguluyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.