E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
5.6.2018
Bayer şirketi tarafından satın alınan tohum devi Monsanto artık Bayer adı altında faaliyet gösterecek.
Tarım sektörünün tarihindeki en büyük anlaşmayla Alman kimya devi Bayer bünyesine katılan Monsanto’nun marka ismi tarihe karışıyor. Satınalma sürecinde sona yaklaşılırken firmanın tohum alanında Bayer adıyla faaliyetine devam edeceği açıklandı.
2016’nın Eylül ayında iki firma arasında varılan 66 milyar dolar değerindeki anlaşma ile Bayer’in dünyanın en büyük tohumculuk şirketi konumunda olan ABD merkezli Monsanto’yu satın alması kararlaştırılmıştı. Firmanın bitki koruma ile tohumda merkezileşecek gücünü nasıl konumlayacağı ise netleşiyor.
Ürün isimleri değişmeyecek
Dün yapılan açıklamada yeni dönemde tohumculuk alanındaki faaliyetlerin artık Monsanto değil Bayer marka ismi altında sürdürüleceği belirtildi. Böylece 117 yıllık bir tarihe sahip olan Monsanto adı tarihe karışmış olacak. Buna karşın Monsanto’nun markalaşmış ürünleri ise yine eski isimleriyle pazarda olmaya devam edecek.
Kararda GDO önyargıları etkili mi oldu?
Alınan kararda Monsanto’nun genetiği değiştirilmiş (GD) tohum teknolojileriyle özdeşleşmesi ve GDO’lar konusunda kamuoyunda yaygın önyargıların etkisi olduğu konuşulurken, Monsanto Halkla İlişkiler Müdürü Christi Dixon, “Monsanto olarak gerçekleştirdiklerimizle gurur duyuyoruz ve Bayer çatısı altında tarımsal inovasyonu hızlandırmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.