E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
25.5.2018
Zonguldak-Çaycuma’da emekli bir üretici 2 katlı evinin çatısında kurduğu serada domatesten fasulyeye kadar pek çok ürün yetiştiriyor.
Kentsel tarımın en popüler örneklerinden biri olan çatıda tarım pek çok kişiye tüketeceği ürünü kendi emeğiyle yetiştirme olanağı tanıyor. Zonguldaklı üretici Hayri Arslan için ise son yıllarda örnekleri hızla artan çatıda tarım pratiği hiç de yeni bir fikir değil! Arslan, 10 yıldır iki katlı evinin üzerinde kurduğu serada yetiştirdiği sebze ve bakliyata mutfak ihtiyaçlarını karşılıyor.
Çaycuma ilçesine bağlı Çomranlı köyünde yaşayan emekli üretici Arslan, bundan 10 yıl önce evinin yakınlarından bir sera kurma niyetiyle yola çıkmış. Ancak kendisine ait arazi kamulaştırıldığı ve yakın çevrede bu girişim için uygun bir arazi bulamadığı için hayalindeki serayı evinin üzerine inşa etmeye karar vermiş.
Hem doyuyor hem ısınıyorlar
Kendi çabalarıyla oluşturduğu çatı serasında biber, domates, hıyar ve fasulye gibi ürünler yetiştirmeye başlayan Arslan, bu sayede 2 çocuklu ailesinin gıda ihtiyacını da buradan karşılamaya başlamış. “Başta bu işe sıcak bakmayanlar aldığım verimi görünce fikir değiştirdiler” diyen Arslan, aynı zamanda seranın ısı yalıtımı sağladığını ve evinin yazları serin, kışları ise sıcak olduğunu söylüyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.