tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

5.3.2018

Tarımın “iyi”si Gaziantep’te yapılıyor

Tarımın “iyi”si Gaziantep’te yapılıyor

Bu yıl destek ödemelerinden aslan payını alacak üretim yöntemlerinden olan İyi Tarım uygulamalarında Türkiye genelinde bayrağı önde taşıyan il Gaziantep oldu.

Yeni sezonda üreticilere verilecek havza bazlı ürün desteklerinin yanı sıra sertifikalı tohum, organik tarım gibi teşvik edilen sistemlere verilecek destekler de geçtiğimiz hafta açıklandı. Üreticilerin ek destek almasını sağlayan sistemlerden bir diğeri olan İyi Tarım uygulamalarına yapılacak destekler örtü altında dekar başına 150 TL’ye kadar çıkıyor.

Gıda güvenliği ve izlenilebilirlik açısından en yüksek standartların uygulandığı İyi Tarım yöntemiyle üretim yapan üretici nüfusu açısından Türkiye’de artmaya devam ediyor. İyi Tarım desteklerinden en çok yararlanan iller arasında bayrağı Gaziantep taşıyor.

En çok payı Gaziantep aldı

Yüzde 21’lik pay ile İyi Tarım desteklerinden en çok yararlanan il olan Gaziantep’te geçtiğimiz yıl 98 üreticiye toplamda 987 bin TL destek ödemesi yapıldı. İyi Tarım sertifikasıyla bitkisel üretim yapan üretici nüfusunun bu 167’ye kadar yükseldiği ilde üretime konu olan ürünlerin başında antepfıstığı ve zeytin geliyor.

2012’den beri yükselişte

Türkiye’de ilk olarak 2007 yılında 18 ilde başlayan İyi Tarım uygulamaları bugün 64 ilde yaklaşık 408 bin hektarlık alana yayılmış durumda. 2010-2012 yılları arasında yaşanan düşüşün ardından yeniden yaygınlık kazanan İyi Tarım sertifikalı üretici sayısı ülke genelinde 55 bin civa


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.