tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

1.2.2018

tarlasera Şubat sayısı çıktı!

tarlasera Şubat sayısı çıktı!

Hassas tarım konusunu kapağına taşıyan tarlasera bu ay okurlarına geçtiğimiz yılın panoramasını sunan Almanak 2017’yi armağan ediyor.

Alpu Ovası “Türkiye’nin Avrupa şehri” olmasıyla övündüğümüz, gelişimini hep takdir ederek izlediğimiz ve büyük illerde yaşayan insanlar için “en yaşanabilir kentler” sıralamasında ilk sıralara koyduğumuz Eskişehir’in en kıymetli yerlerinden biri. Bir şehir düşünün ki hem kent merkezindeki olanaklarıyla 7’den 70’e herkesin keyifle vakit geçirebileceği bir yapıya sahip olsun hem de Türkiye’nin havası en temiz şehirleri arasında ilk sıralarda olmayı başarsın. Bu temiz havasının meyvelerini de ovasında yetiştirdiği verimli ürünlerle katma değer olarak insanlarına sunsun. Sonra da birileri çıkıp tüm bu yaşamsal düzeni altüst etmek için adım atsın…

tarlasera Şubat sayısında Eskişehir’in tarımdaki yüz akı Alpu Ovası’nın karşı karşıya kaldığı termik santral tehlikesini sayfalarına taşıdı.

Pamuk tahtına yeniden otururken

Günümüz tarımında esas girdiyi artık “bilgi” oluşturuyor. Üretim için gerekli verilerin elde edilmesi, uygun bir şekilde üreticiye ulaştırılması ve en akılcı yolla kullanımının sağlanması da bir o kadar önemli. Bu noktada tüm yollar ise tek bir kavşakta kesişiyor: Hassas tarım! Hassas tarımın inceliklerini ve sunduğu olanakları bu ay tarlasera’da okuyabilirsiniz.

tarlasera-subat-sayisi-cikti3.jpg

Hem Çukurova’nın hem de Türkiye tarımının sembol ürünlerinden pamuk sonunda fetret devrinden çıkmaya başladı. Uzun yıllardır akılları kurcalayan “pamuk tarımı bitiyor mu” sorusunu unutturan üretim artışı tarlasera Detay sayfalarında tüm boyutlarıyla incelendi.

tarlasera’da bu ay Türkiye için kritik öneme sahip iki ürün daha var: Silajlık mısır ve zeytin. Son dönemi tel kurdu ve bozkurt gibi zararlılarla mücadele içinde geçen silajlık mısırın Dosya konusu olduğu Şubat sayısı, zeytinde kış aylarında kritik olan bitki koruma ve besleme uygulamalarına dair üreticileri yönlendiriyor.

Bitki koruma bilime dayanmalı

Bu ay tarlasera’yı eline alan okurlarımız iki keyifli söyleşiyi de okuma fırsatı bulacaklar. “Türkiye’nin potansiyeli markalaşmayla değerlenir” diyen HM.Clause Genel Müdürü Fırat Eminoğlu, tohumculuk sektöründe markalaşma ve pazarlama stratejisinin oynadığı role dikkat çekerken, tarımsal zincirin kilit noktalarına dair değerli görüşlerini tarlasera ile paylaştı.

tarlasera’nın diğer konuğu Avrupa Bitki Koruma Derneği (ECPA) Halkla İlişkiler Direktörü Graeme Taylor ise, “Bitki koruma sektörünün temsilcisi olarak sadece zirai ilaç kullanılan bir tarım modelinden yana olduğumuza dair bir izlenim var. Halbuki pestisitlerin her soruna çözüm olmadığının farkındayız” önemli olanın bilimsel düzeyde tasarlanmış bir bitki koruma programı olduğunu söylüyor.

tarlasera-subat-sayisi-cikti2.jpg

Şubat ayı tarlasera'nın Almanak ayı! Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'ın 2017 değerlendirmelerini kaleme aldığı ve geçtiğimiz yılın tarımda en can alıcı gelişmelerini, tarlasera'nın yıl boyunca hazırladığı Kapak Konularını ve gündem belirleyen haberlerini bir arada bulabileceğiniz Almanak 2017, Şubat sayısı ile birlikte okurlarımıza hediye.

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

tarlasera Şubat sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.