tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

5.9.2017

tarlasera Eylül sayısı çıktı!

tarlasera Eylül sayısı çıktı!

Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera Eylül sayısında tarımda doğru bilinen yanlışları ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri ele aldı.

Hepimiz doğduğumuz andan itibaren yoğun enformasyon bombardımanına maruz kalıyoruz. Ailemiz, arkadaşlarımız, çevremiz veya medyadan çok sayıda bilgi alıyor, eski veya yeni pek çok şey öğreniyoruz. Peki bu bilgilerin doğruluğunu ne kadar kontrol ediyoruz? Dezenformasyonoranının gerçek bilgiyle yarışır hale geldiği 21. yüzyılda teyit sistemimiz yeteri kadar çalışıyor mu?

Ne yazık ki bu soruya olumlu bir cevap vermek zor. Çoğunlukla duyduğumuz bilgilere doğrulama ihtiyacı duymadan inanıyor ve üstüne düşünmeden gerçekliğini kabul ediyoruz. Bunun en bariz örneğini vermek için tarıma bakmamız yeterli. Biyoteknoloji, GDO, hibrit tohum, hormon... Daimi olarak bu kavramları birbiriyle karıştırıyor, yalnızca duyduklarımızla yetiniyoruz. Halbuki aralarında önemli farklar, hâlâ kanıtlanamamış zararlar ve çok sayıda doğru bilinen yanlışlar var.

tarlasera-eylul-sayisi-cikti1.jpg

Eylül sayısında tarımda doğru bilinen yanlışları ele alan Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, tüketicilerde olduğu kadar üreticilerde de karşılaşmanın mümkün olduğu yanlış bilgilerin doğrusunu anlattı, sektör duayenlerine tarıma dair bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için ne yapılması gerektiğini sordu. Teyitli ve doğru bilgiye ulaşmak için bu ay tarlasera’nın Kapak Konusu sayfalarına mutlaka göz atın!

Tarımda ilham verici girişimcilik örnekleri

Bu denli yanlış bilgilendirmenin yarattığı manipülasyona karşın, tarım artık özellikle teknoloji alanında çalışma yapmayı düşünen girişimcilerin ilk tercihleri arasında. Dünyada bunun çok sayıda örneğini görmek mümkün. Türkiye’de bu rakam nispeten daha az olsa da artarak ilerlemeye devam ediyor.

Detay sayfalarında okuyacağınız “Girişimciliğin anahtarı teknolojide” haberiyle tarlasera dünyadan ve Türkiye’den tarımsal girişimleri inceledi; yapılan yatırımları ve mevcut destekleri kaleme aldı. Haberimizde bir de tarımda ilham verici bir girişimcilik örneğinin öyküsü yer alıyor. Keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

tarlasera-eylul-sayisi-cikti2.jpg

Başka neler var?

Yaz başında alınan biyoyakıt kararının Türkiye için getirecekleri, örtü altında yeni nesil gübre teknolojileri ve endüstriyel üretimle tarımın buluşma noktalarından sakız fasulyesi tarlasera Eylül sayısında okuyacağınız diğer Detay konuları. tarlasera’nın bu ayki röportaj ise CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece. Bir süre önce başlattıkları Yerli Tohum-Taze Mahsul projesiyle ilgili detayları anlatan Işıkgece, tarımla ilgili görüşlerini tarlasera’yla samimiyetle paylaştı.

tarlasera’nın en renkli sayfalarından Yeryüzü her ay olduğu gibi, adı üstünde “yeryüzü”nde tarıma dair en son gelişmeleri ve en ilgi çekici yenilikleri okurlarımızın karşısına getiriyor. Ayrıca tarlasera’nın değerli yazar kadrosunun bu ay kaleme aldığı makaleleri de dikkatle incelemenizi salık veririz!

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

tarlasera'nın Eylül sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.