E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
7.2.2017
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelinin 4’te 3’ü kadrolu iken bunların yüzde 27’si ise ziraat mühendisleri oluşturuyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı güncel personel bilgilerini kamuoyuyla paylaştı. Toplam personelin yüzde 77’sinin memur kadrosunda yer aldığı Bakanlıkta ziraat mühendisleri ise çoğunluğu oluşturuyor.
Personelin 4’te 3’ü kadrolu
Açıklanan rakamlara göre 23 Aralık 2016 tarihi itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde toplam 57 bin 175 personel görev yapıyor. Bunun 44 bin 157’si kadrolu, 2 bin 36’sı ise sözleşmeli statüsünde. İşçi statüsündeki personel sayısı 10 bin 622.
41 bin kişi taşrada görev yapıyor
Bakanlık kadrolarında uzmanlık alanına göre ziraat mühendisleri yüzde 27 ile ilk sırada geliyor. Toplam 15 bin 471 ziraat mühendisinin çalıştığı Bakanlıkta 8 bin 159 veteriner hekim, 4 bin 876 teknikerin yanı sıra 2 bin 252 de gıda mühendisi bulunuyor. Bakanlığın merkez teşkilatında çalışanların sayısı 3 bin 324 iken taşra teşkilatında görev yapan personelin sayısı ise 41 bini buluyor.
Görevden almalar yaşandı
Bakanlık Mart ayında 550’si ziraat mühendisi olmak üzere bin 667 personel alınacağını duyurmuştu. 15 Temmuz sonrası yapılan operasyonlardan en çok etkilenen dördüncü Bakanlık olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda görevden alınan personelin sayısı ise 800’e yaklaşmıştı. Temmuz ayında ise 3071 yeni personele ihtiyaç olduğu duyurulmuştu.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.