E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
3.1.2017
Yeni yılda lisanslı depoculuk sisteminin kapsamına fındık, antepfıstığı ve kuru kayısı ürünler de dahil olacak.
Hububat, pamuk ve zeytin gibi tarım ürünlerinde sayıları hızla artan lisanslı depoculuk faaliyetleri, 2017 yılından itibaren fındık ve antepfıstığı gibi sert çekirdekli meyveler için de devreye girecek. İşlenmiş ürünlerden kuru kayısı da sistem kapsamına alınırken, kuru üzüme yönelik tebliğ çalışmaları ise sürüyor.
İşletme sayısı 17’ye ulaştı
İlk olarak 2011 yılında Ankara-Polatlı’da kurulan depolama tesisinin ardından bugüne kadar faaliyet izni alan işletme sayısı 17’ye ulaşmış durumda. Başta tahıl ve yağlık tohumlarda pazarlama sorunlarına çözüm olmayı amaçlayan lisanslı depoculuk sisteminde 2016 yılında önemli yol alındığı görülüyor.
Depolama bedelinin yarısı karşılanıyor
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre son 1 yıl içinde işletme sayısında yüzde 88, depolama kapasitesinde ise yüzde 94’e yakın artış yaşandı. Ürününü lisans depolara teslim eden üreticilerin ödediği kira bedelinin yarısı 5 yıl boyunca devlet tarafından karşılanıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.