tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat
  • tarlasera
  • Olaylar
  • TÜBİTAK özel ödülü bitki genetikçisi Kemal Kazan’ın oldu

29.12.2016

TÜBİTAK özel ödülü bitki genetikçisi Kemal Kazan’ın oldu

TÜBİTAK özel ödülü bitki genetikçisi Kemal Kazan’ın oldu!

Bitki hastalıklarıyla mücadele konusundaki araştırmalarıyla bilinen bitki genetikçisi ve moleküler biyolog Kemal Kazan, 2016 yılı TÜBİTAK Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 2016 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Temel Bilimler alanında verilen TÜBİTAK Özel Ödülü, bitki genetiği ve moleküler biyoloji alanındaki başarıları nedeniyle Prof. Dr. Kemal Kazan’a verildi.

Moleküler biyoloji alanındaki çalışmaları örnek oldu

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada Kazan’ın “Bitki genetiği ve moleküler biyolojisi alanında bitki bağışıklığının moleküler düzeyde tanımlanması ve bitki hastalıklarına çözümler bulunması konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Özel Ödül’ü layık görüldüğü belirtildi.

Prof. Dr. Kemal Kazan kimdir?

1983 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun olan Kazan, doktorasını ise ABD’deki Washington Devlet Üniversitesi’nde yaptı. Kazan, 1994 yılından bu yana ise çalışmalarını Avustralya’da bulunan Eyalet Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu’nda (CSIRO) sürdürüyor.

Queensland Tarım ve Gıda İnovasyon Birliği’nde (QAAFI) Onursal Profesörlük unvanına da sahip olan Kazan’ın araştırma alanı kapsamında; bitki savunma hormonlarının mikroplara dayanıklılık sağlamadaki rollerinin moleküler düzeyde belirlenmesi ve Fusarium hastalıkları yer alıyor.

 


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.