E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
17.5.2016
Türkiye’nin en köklü tarım etkinliklerinden biri olan Babaeski Tarım Festivali, ilk olarak 1971’te Karpuz Festivali adı altında düzenlenmiş ve ilk karpuz ihracatına önayak olmuştu.
Tarım festivalleri, bölgelerin mevcut potansiyellerinin ortaya çıkarılması ve ürün tanıtımlarının gerçekleştirilmesi açısından oldukça faydalı. Kırklareli’nde düzenlenen Babaeski Tarım Festivali de bu ihtiyaçla ortaya çıkan ve Türkiye’nin en köklü tarım etkinliklerinden biri.
Babaeski Tarım Festivali’nin hem bölge hem ülke geneli için özel bir yeri de var. 1971 yılında Türkiye’nin ilk karpuz ihracatının gerçekleşmesine bu etkinlik önayak olmuştu. 1971 yılında dönemin Babaeski Belediye Başkanı Gündüz Onat’ın öncülüğünde tarım ve eğitim kuruluşları, dernekler, odalar, basın organları, sanayi ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla “Karpuz Festivali” adında düzenlenen festival sonucu Avrupa’ya ilk karpuz ihracatı gerçekleştirilmişti.
1975 yılına ait fotoğrafta, Karpuz Festivali’nin açılış töreni görünüyor. Her yıl ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Babaeski Tarım Festivali, her ne kadar tarım çıkışlı ise de; yörenin kültür, sanat, spor etkinlikleri ve yerel kültür değerlerinin yaşatılması açısından da önemli bir işleve sahip.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.