E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
5.4.2016
Şanlıurfa’da gül üretiminde yararlanılan robot geliştirildi. “Gülderen” ismi verilen sistem gonca analizi ve kesim işlemini üstlenerek işçiliği açısından fayda sağlıyor.
Robot ve bilgisayar destekli üretim teknikleri kesme çiçek üretiminde de kendini göstermeye başladı. Şanlıurfa’da kesme gül üretimi yapan bir firma geliştirdiği robot ile gonca analizi, gül tanımlama, kesme noktasını belirleme ve kesme işlemlerini hızlandırıyor.
Hata payı sıfıra inecek
“Gülderen” ismi verilen robot öncelikle kesime hazır hale gelen gülleri tanımlıyor, ardından kesme işlemine karar veriyor. Böylece insan performansına bağlı hata payı da ortadan kaldırılmış oluyor. Firmanın tam otomasyon ile üretim yaptığı serada bitki besleme, sulama ve iklimlendirme işlemleri de bilgisayar kontrolünde gerçekleşiyor.
Gün boyu kesintisiz üretim
Bilgisayar ve robot desteğiyle üretim hızını ve kalitesini arttırdıklarını söyleyen firmanın İşletme Müdürü Serhan Işıkan, “Kesme gül üretiminde en büyük işçilik gülün kesilmesi. Yaz aylarında hava şartlarından dolayı günde 2 defa kesim yapılabiliyor. Robot destekli üretimle gün boyu kesintisiz gül üretimi sağlanmış olacak. Böylece kapasitemizi her yıl arttırarak tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya gül göndermeyi amaçlıyoruz” diye konuşuyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.