E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
30.11.2015
Evlerinin bir bölümünde sebze meyve yetiştirmek isteyenlerin hayalinden yola çıkan Montrealli Bryce Nagels, küçük alanlar için dizayn edilen ve boyu iki metreyi geçen dikey çiftlikler olan “Besin Kulesi”ni geliştirdi.
Şehir yaşamının koşulları meyve sebze yetiştirme hayalini neredeyse imkansız kılıyor. Yetiştiricilik için yeterli alana sahip olunsa bile yetiştirilecek bitkinin yaşamını sürdüreceği iklim koşullarının olmaması bu hayali gerçekten daha da uzak kılıyor.
Bu hayalden ilham alınarak tasarlanan sistemlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Metropol yaşamın insanları doğadan uzaklaştırması ile yeşile duyulan özlem bu yeni sistemlere duyulan ihtiyaçları da beraberinde getirdi. Yaratıcılarının bu ihtiyaca karşılık vereceği iki metre uzunluğundaki Besin Kulesi, küçük alanlara rahatlıkla sığabiliyor.
Bu dikey çiftlikler, minerallerin ve suyun bitki saksılarının altına ulaştırılması ile bitkilerin içeride büyümesini mümkün kılıyor. Dikey çifliklerde marul, pazı, ıspanak ve bol miktarda nane, maydanoz, reyhan ve kekik gibi baharatların yanısıra isteğe göre domates ve kavun bile yetiştirilebiliyor. Besin Kulesi, su ve minerallerin her saksının altından yukarıya doğru pompalandığı hidroponik yani toprak kullanmadan su içinde bitki yetiştirme sistemi ve kule için özel tasarlanan besleyici bir tonik kullanılıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.