E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
19.11.2015
Tokat’ta faaliyete geçmesi beklenen tesis ile tıbbi aromatik bitkilerin işlenerek yurtdışına ihraç edilmesi ve köy halkına ekonomik gelir sağlanması planlanıyor. Çamlıbel beldesinde Mustafa Erden, kendi topraklarında uzman olduğu tıbbi aromatik bitkilere yönelik yatırımlar gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitki Teknolojisi Programı mezunu olan Erden'in, AB programı çerçevesinde Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tokat İl Koordinatörlüğü 13. dönem ipard programına sunduğu yaklaşık 6 milyon TL'lik "Meyve, Sebze Depolama ve Pazarlama tesisleri" projesi kabul edildi. 3 bin 950 metrekare kapalı alanlık tesiste sarımsak, nane, reyhan, kekik ve salep gibi bitki ürünleri işlenerek pazara sunulacak. Tesiste yer alacak soğuk hava depolarında yaş meyve ve sebzeler de saklanabilecek. Tesisin hayata geçmesi ile birlikte, üreticinin dönüm başına yüksek oranda kar elde edebilecek ürünlerle kazanç elde etmesi ve köyde yaşayan kadınlara da iş imkanı sağlanması bekleniyor. Üreticinin 1-3 dönümlük arazilerde bu tıbbi aromatik bitkileri yetiştirmesi sonrası, tesislerde ürünler işlenerek ihracat için hazır hale gelecek. Nane, reyhan, kekik, sarımsak gibi piyasada kabul gören ve talep edilen ürünlerin pazar payı artarken, üreticilere de alternatif gelir imkanı sağlanacak.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.