E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
7.4.2015 09:34:58
Macar asıllı sanatçı Agnes Denes’in 2015 yazında İtalya’nın ve dünyanın moda başkenti Milano’da şehrin ortasına yapacağı buğday tarlası bugünlerde çok konuşuluyor. Sanatçıyla özel bir röportaj gerçekleştiren tarlasera, tüm dünyanın ilgisini çeken buğday tarlası projesinden çok daha ötesini öğrenmeye çalıştı. Tarlada yetiştirmek için tarım ürünleri arasından buğdayı seçmenizin nedeni nedir? Temel olarak insan ve doğa ilişkisini baz aldım. Buğday da çeltik gibi, insanların yaşaması için en önemli tarım ürünlerinden. Dünyanın neresine giderseniz bu böyle. Yalnızca buğdayın varolduğu bir yerde kimse aç kalmaz. Buğday tarlası projesi aslında büyük bir paradoksu da anlatıyor. Buğday gıda, enerji, ekonomi ve ticaret gibi dünya piyasalarının nabzını tutan birçok farklı sektör için ana hammadde olmasının yanısıra, oldukça kilit bir ürün. Çünkü dünyanın bu hammaddeye olan yaklaşımında bir yetersizlik var. Buğday, dünyadaki açlığı giderebilecek en önemli gıda olan ekmeğin ve tüm hamur işlerinin yapımında kullanılan unun hammaddesi. İnsanlar onun önemini göz ardı ediyor. Ancak bu durumla yüzleşmeleri gerek. Dolayısıyla insanoğlunun tarımsal ürünlerle arasındaki köprüyü sembolize etmek için buğdaydan iyi bir ürün olamazdı.
Röportajın tamamını tarlasera Nisan sayısında okuyabilirsiniz. tarlasera tüm gazete ve dergi bayilerinde sizleri bekliyor. Keyifli okumalar!
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.