E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
11.3.2015 08:29:37
Kuzey Avrupa ülkeleri, elverişsiz iklim koşullarına rağmen, gerek devletin sunduğu imkânlar gerekse teknolojik olanaklar sayesinde sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda gücünün sınırlarını zorluyor. Çoğunluğun ön yargılarının aksine, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka ve İzlanda'da tarımsal faaliyetler hem çok çeşitli, hem de ürünler oldukça kaliteli. Üründeki kalite ve gıda güvenliği normlarını her daim en üst düzeyde tutmaya çalışan bu ülkeler, tüketicinin beklentilerine cevap olabilecek ürünleri ya kendi olanakları ile yetiştiriyorlar, ya da bu normlara uyan ülkelerden ithal ediyorlar. Üreticiler seracılıkla ve organik tarımla ilgileniyor, ya da çiftliklerinde kendi yiyeceklerini yetiştiriyor ve egzotik meyvelerden, yeşilliklere her türlü gıdayı rahatlıkla tüketiyor. Özellikle de son yıllarda tarımcılık sektöründe yaşanan gelişmelerden maksimum fayda etmeye çalışan bu ülkelerde dünyanın çoğu yerinde sanılanın aksine ”verimlilik” söz konusu. tarlasera Mart sayısında İskandinav ülkelerinde tarım faaliyetlerini mercek altına alırken, okuyucuların şaşıracağı bilgileri de gözler önüne seriyor. Yazının tamamını Mart sayısında okuyabilir, derginizi tüm gazete ve dergi bayilerinden edinebilirsiniz. Keyifli okumalar...
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.