tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

21.7.2014 13:49:10

Edirne’de tarım arazileri sular altında kaldı

Edirne’de geçen hafta yağan şiddetli yağmur nedeniyle 60 bin 700 dekar ekişi tarım arazisi sular altında kaldı. Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, Edirne ve ilçelerinde 16 Temmuz tarihinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınında ekili tarım alanlarının büyük zarar gördüğü kaydedildi. Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan ön çalışmalar sonucunda merkeze bağlı Üyüklütatar köyünde bin 500 dekar, Elçili köyünde 500 dekar, Doyran köyünde 550 dekar mısır, ayçiçeği, çeltik, yonca, karpuz ekili toplam 2 bin 550 dekar ekili alanın selden zarar gördüğü; İpsala ilçesi merkez ve köylerinde, 5 bin 250 dekar çeltik, bin dekar ayçiçeği, 300 dekar mısır, 100 dekar sebze ile toplamda 6 bin 650 dekar alan selden etkilendiği tespit edildi. Havsa ilçesi ve köylerinde toplam 2 bin dekar ekili çeltik alanı selden zarar görürken, Meriç ilçesi ve köylerinde, 6 bin dekar çeltik, 3 bin dekar ayçiçeği, 500 dekar kavun ile toplam 9 bin 500 dekar alan selden zarar gördü. Uzunköprü ve köylerinde ise toplam 40 bin dekar çeltik ekili alan selden olumsuz etkilendi. Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde toplam 60 bin 700 dekar ekili tarım arazisinin sular altında kaldığını vurgulayarak, sel sularının tamamen çekildikten sonra hasar tespit çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.