tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

17.1.2014 12:02:53

TÜMOSAN yükselişte

Traktör ve dizel motor üretiminde 37 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen üreticileri arasında yer alan Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (TÜMOSAN) 2013 yılında 9.325 adet traktör satışı gerçekleştirdi. TÜMOSAN’ın satışları, 2013 yılsonunda bir önceki yıla göre yüzde 39 arttı. Segment bazında bakıldığında 2.678 adet ile en çok satan ürünler 70-79 beygirlik traktörler oldu.

2013 yılını başarıyla tamamladıklarını vurgulayan TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, “Kendi traktörü üzerinde kendi motorunu kullanan ve AB normlarına başarı ile uyum sağlayan sayılı üreticilerden biri olarak, çalışmalarımızı, ulusaldan evrensele bir marka olmak doğrultusunda sürdürüyoruz. Bu performans Türk tarım sektörünün özellikle yerli traktör üretimine olan ihtiyacının bir göstergesi. Hedefimiz, 2023 yılına varmadan pazar lideri olmak. Aynı zamanda Ar-Ge çalışmalarımız, özgün tasarım ve teknolojilerimizle ürettiğimiz ürünlerle Avrupa pazarına kolayca girebileceğimizi düşünüyor, Avrupa’da ciddi bir ihracatçı marka haline gelmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’de 1.5 milyon traktörün kullanımda olduğunu belirten Kurtuluş Öğün, bu traktörlerin yaş ortalamasının AB standartlarının çok üstünde altında olduğuna dikkat çekti. Öğün, “Türkiye’de kullanımda olan traktörlerin yaş ortalaması 23 yıl. Avrupa ülkelerinde yaş ortalaması ise 10 yıl. Bunun hem ülkemize, hem de çiftçimize çok fazla zararı dokunuyor” diye konuştu.

Son üç yılda sektörde 100 beygir gücünün üzerindeki traktör satışlarının arttığını, ancak bu segmentteki yabancı menşeli traktörlerin yedek parça ve servis maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle Türkiye’de yaygınlaşamadığını belirten Öğün, bu nedenle yüzde 100 yerli traktör üretiminin öneminin altını çizdi. Öğün, “TÜMOSAN olarak bu açığı kapatmak üzere İTÜ Teknopark bünyesinde sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız son aşamasına geldi. Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli, yüksek beygir gücüne sahip traktörlerini üretmek üzere gereken altyapıya şu anda sahip durumdayız” dedi.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.