tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

19.6.2013 09:35:43

AMC-TR ürünleri üretici ile buluşuyor

Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya, Doğu Avrupa’dan Rusya’ya, Balkanlar’dan İran’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada, toplam 50 ülkede faaliyet gösteren AMC/AGRIMATCO grubunun Türkiye’deki temsilcisi olarak Haziran 2001 yılında kurulan AMC-TR Tarım, tarım sektörüne sunduğu yeniliklerle yoluna devam ediyor. AR-GE yatırımı ile ön plana çıkan firma 2004 yılından beri tohum sektöründe sürdürdüğü AR-GE çalışmalarının meyveleri olan ürünlerini piyasaya sürmeye başladı. Gerek açık gerekse kapalı alanda karpuz, kavun, salatalık, kabak, biber, domates ve anaç çeşitlerini ruhsatlayarak üreticinin beğenisine sunduklarını ifade eden AMC-TR Tarım Tohum Müdürü Ahmet Tahir Tugayoğlu, “Alışkanlıklarınızı değiştiriyoruz” misyonu ile hareket ettiklerini ifade etti. “Amerikan, Hollanda, İtalya, İspanya, Güney Afrika ülkeleri firmaları ile ortak yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra kendi ıslah çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz” diyen Tugayoğlu, bu çalışmaların meyvelerini de almaya başladıklarını belirtti. AMC-TR’nin diğer çalışmalarından da bahseden Tugayoğlu, ”2015 yılında tüm hazırlıklarımızı bitirip özellikle sera bölgesinde üretim desenlerinin tamamına hitap eden bir portföy yaratacağız” sözleri ile yeni ürünleri hakkında ön bilgilendirme yaptı. AMC-TR Tarım, tohumlarını kendine ait araştırma istasyonunda test edip, geniş alan denemelerinden geçtikten sonra üreticilerinin hizmetine sunuyor. Firmanın Antalya-Aksu beldesi Boztepe mevkisinde; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan belgeli, Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu ruhsatı almaya hak kazanan Araştırma/Deneme İstasyonu bulunuyor. Ürünlerle ilgili ilk deneme ve raporlamalar bu istasyonda yapılan testlerden sonra hazırlanıyor; daha sonra Türkiye’nin tarım yapılan önemli 4 bölgesinde yer alan teknik kadrolardaki elemanların çalışmaları ile geniş alan denemelerinde bir kez daha üretici şartlarında gözden geçirilerek raporlanıyor. Tüm denemelerde ve raporlamalarda üretici firma uzmanları ile koordinasyon halinde çalışmalar yürütülüyor. Alınan AR-GE sonuçları olumlu ise ruhsatlama ve tescil alma işlemine başlanıyor. Tüm bu uzun çalışmalardan sonra ürünler üreticiler ile buluşturuluyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.