E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
16.01.2023
Afet, verim düşüşleri ve fiyat dalgalanmalarından kaynaklı gelir kaybını önlemek ve üreticiyi bu gibi koşullara karşı korumak amacıyla TARSİM, Gelir Koruma Sigortası ile yaşanabilecek gelir risklerini teminat altına alacağını duyurdu.
Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamında tanıtılan Gelir Koruma Sigortası’nın, üreticinin zarar görmesi halinde, zararlarının yüzde 70'ini karşılaması bekleniyor. Sigorta tanıtım lansmanına katılan Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, rekabet edebilir tarım sektörü inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Kirişci, daha önce sınırlı poliçe portföyü olan TARSİM’in, Gelir Koruma Sigortası poliçesiyle birlikte poliçe türünün 9'a çıktığını vurguladı. Gelir Koruma Sigortası’nın ilk kez Konya’da buğday ürününde uygulanması planlanıyor. Sigorta kapsamında poliçede yazılı primin yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor.
Gelir kaybı teminat altına alınacak
Sigorta yaptıran üreticinin ödeyeceği primin yüzde 15’inin peşin alınması, kalan tutarın ise poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içerisinde tahsil edilmesi planlanıyor. Böylece gelir kaybı riskinin teminat altına alınması hedefleniyor. Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, üreticilerin ihtiyaç ve beklentilerinin üzerinde bir hizmet sunabilme ve memnuniyetlerini arttırma amacıyla çalıştıklarını belirtti.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.