E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
29.11.2022
Arpa üretiminin neredeyse yarı yarıya arttığı ve ihracatına odaklanıldığı söylense de TMO’nun, 495 bin ton yemlik arpa ithalatı için ihale açtığı duyuruldu.
Stoklarda 6 milyon tondan fazla arpa ve buğday olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ithalata değil ihracata odaklandıklarını belirtmişti. TÜİK verilerine göre arpa üretiminde geçen yıla göre yüzde 47,8 artışla 8,5 milyon tona ulaşılacağı öngörülüyordu. Kirişçi, arpa açığı olmadığına, ihracata işaret ediyordu. Üretimi neredeyse yarı yarıya arttığı tespit edilen arpada ithalat haberi, üreticileri şaşırttı.
495 bin ton arpa ithal edilecek
Ekim ayına kadar yem regülasyonu kapsamında ucuz arpa satışına başlanmaması üreticiyi tedirgin etmişti. Hasat sürecinde üreticiden 1 milyon ton arpa aldığı tahmin edilen TMO’nun, 495 bin ton yemlik arpa ithalatı için ihale açtığı duyuruldu. Arpa ithalatının 210 bin tonluk kısmının 1-31 Ocak tarihleri arasında teslim alınması öngörülüyor. Teslimatın 50’şer bin tonunun İskenderun, Mersin ve İzmir, 25’er bin tonunun Bandırma ve Samsun, 10 bin tonunun Trabzon limanlarından yapılması planlanıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.