E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
10.4.2012 11:55:21
USDA, 2012 yılında Türkiye’nin pamuk üretim miktarı ve ekim alanının 2011’e göre daralacağını duyurdu. Türkiye’nin bir numaralı pamuk tedarikçisi ABD için sevindirici olan bu haber Türkiye’nin pamuk üretiminde yine sınıfta kalacağına işaret ediyor.
USDA’nın (ABD Tarım Bakanlığı) resmi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Türkiye’de pamuk ekim alanlarının ve üretimin 2011 senesine oranla yüzde 13 düşmesi bekleniyor. 2011 Mayıs ayında 480 bin hektar ve 3.2 milyon balya olan toplam pamuk tarlalarının 2012 Mayıs ayında 420 bin hektar ve 2.8 milyon balyaya düşeceği öngörülüyor. 2010 yılında toplam pamuk piyasasının yüzde 65’ini tedarik eden ABD, Türkiye’nin başlıca pamuk tedarikçilerinden olmaya devam ediyor. 2011 yılının ilk yarısında ABD’nin pazar payı yüzde 37 iken, 2012 yılı sonunda bu oranın yüzde 60’ı aşması bekleniyor. ABD’nin toplam pamuk ihracatının 2012 senesinde 16 milyon balyaya ulaşması hedefleniyor.
Haberde; “Türkiye’nin ekonomisi istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederken Türkiye, dünyada, Çin ve Vietnam’dan sonra ABD’nin tarımsal ürünler piyasası için en hızlı büyüyen üçüncü ülke oldu. Amerikan pamuğu ihracat piyasasında en büyük ikinci ülke olan Türkiye, genç ve büyüyen nesli ve büyüyen gayri safi yurtiçi hâsılası ile ABD’nin birçok tarımsal ürünü için kilit rol oynuyor” deniliyor. USDA’nın Türkiye hakkındaki yorumları Türkiye’nin güven veren ve gelişen ülke imajı için olumlu bir tablo çiziyor ancak ABD’nin en iyi pamuk müşterilerinden biri olan Türkiye için bu tablo, iç pazarda pamuk üretimini artırma umudunun suya düşeceğine işaret ediyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.