E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
14.11.2022
Türkiye’de tarımsal üretimde düzenlemelere gidecek ve üreticileri izne bağlayacak yeni sözleşmeli üretim modeli TBMM’ye sunulacak.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarlası olanların istediğini ekme devrinin kapandığını, sözleşmeli üretim modelinin hayata geçirileceğini duyurdu. Türkiye’nin iklim yapısına, toprak ekolojisine ve bölge planlamasına uygun üretimin önemini vurgulayan Kirişçi, tarım alanlarının kullanımında izin alma şartı getirileceğini belirtti. Bu modele göre 2 yıldan fazla boş kalan arazilerin tarımsal faaliyetlerde kullanılması için yeni bir projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Mülkiyet hakkı alınmayan arazilerin boş kalmaması için tarımsal faaliyette bulunanlara kiraya verilmesi, kira bedelinin de mülk sahibi kişilere ödenmesi planlanıyor.
Yeni üretim modeli meclise sunulacak
Üreticinin önceki sene para eden ürünlere yüklenmesini eleştiren Bakan Kirişçi, artık böyle bir uygulamaya geçit verilmeyeceğini vurguladı. Yeni sözleşmeli modelin bir an önce hayata geçirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne modelin sunulacağını söyledi. Modelin meclisten geçmesi halinde üretici, istediği üretim alanında, istediği ürünü üretemeyecek. İzin alınarak yapılan üretimde arz açığı olan ürünlerin stratejik olarak üretilmesi amaçlanıyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.