tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

17.08.2022

Çin, Afrika’yla tarım ilişkilerini geliştiriyor

Çin, Afrika’yla tarım ilişkilerini geliştiriyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerinden tarım ve gıda ürünleri ithalatının Çin ve Afrika halkına somut faydalar sağlayacağını bildirdi.

Afrika'nın Çin'e olan tarım ihracatındaki ortalama büyüme oranı son yıllarda yüzde 11,4'e ulaştı. Afrika'nın Çin'e tarım ihracatı 2021'de önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,23 arttı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin olağan basın toplantısında, Çin'in Afrika ülkelerinden tarım ve gıda ürünleri ithalatını kolaylaştırmak için alacağı tedbirlerle ilgili soru üzerine açıklamalarda bulundu. Çin'in, Afrika'dan daha kaliteli, özgün tarım ve gıda ürünlerinin Çin pazarına girmesini destekleyip kolaylaştıracağını söylerken, bunun Çin ve Afrika halkına daha somut faydalar sağlayacağını belirtti. Wang açıklamasında, Çin hükümetinin, Afrika ile tarım alanında işbirliğini güçlendirmeye önem verdiğini ve Afrika'dan tarım ürünleri ithalatını aktif şekilde desteklediğini söylerken Afrika'nın tarım ürünlerini en çok ihraç ettiği ikinci ülkenin Çin olduğunu da ekledi.

3 aşamada ürünlere erişim kolaylaşacak

Wang, Gümrük Genel İdaresi'nin ürünlere erişimi kolaylaştırmak için çok sayıda tatbiki tedbir formüle ettiğini ve aktif şekilde uyguladığını söyledi. İlk olarak, Afrika ülkelerinden Çin'e giriş için yapan tarım ürünlerine yönelik uygulamalar öncelikli olarak değerlendirilecek. İlgili teknik veriler alındıktan sonra, erişim elde etmek için gerekli karantina çalışmalarını hızlandırmak üzere derhal risk analizine başlanacak. İkinci olarak, aynı ülkeden benzer işleme teknolojilerine veya farklı ülkelerden gelen aynı tarım ürünlerine sahip bazı tarım ürünleri için kontrol edilebilir riskler temelinde risk değerlendirmeleri bir arada gerçekleştirilecek ve böylelikle de giriş süreci hızlandırılacak. Üçüncü olarak Çin, değerlendirme ve kayıt sürecini hızlandırmak için video denetimi veya belge incelemesi gibi esnek yöntemler benimseyerek tarım ürünlerinin ithalatı için onaylanmış Afrika şirketlerinin tescilini kolaylaştıracak.

 


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.