E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
6.4.2012 10:42:49
Türkiye’de 2006 yılında uygulamaya başlanan “İyi Tarım Uygulamaları" üretici katında yaygınlaşmaya devam ediyor. Çevre ve insan sağlığına duyarlılık temelinde göz önüne alınan 200’ün üzerinde kriterden oluşan İTU'yu benimseyen üretici sayısının 5 bini geçtiği belirtiliyor.
Toplam 12 resmi kuruluş üretimde gübre ve ilaç kontrolü, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik gibi ölçütler üzerinden denetlemelerde bulunuyor. Ayrıca, İTU’yu benimseyen üreticilerle sözleşme imzalayıp, perakende satışlarını bu çerçevede üretilmiş ürünlerle kısıtlayan bir süpermarket firması da iç denetimlerini İTU'ya göre yapıyor. Firma, yaptığı açıklamalarda sertifika bilgileri, bitki koruma ve besleme uygulamaları ile hasat verilerini kontrol ederek İTU çalışmasının devamlılığını gözlediklerini belirtiyor.
Rakamlar, Türkiye’de İTU’yu benimseyen üretici sayısının son 4 yılda neredeyse 8 katına çıktığını gösterse de, toprağı değere dönüştüren toplam nüfusun arasında bu rakamlar oldukça mütevazı kalıyor. İTU’nun yaygınlaşmasıyla paralel olarak, son günlerde ‘sahte gıda’ haberleriyle gıda güvenliği konusunda iyice hassaslaşan tüketicinin, tarımın satır aralarını okuyabilen bir bilinç düzeyine gelmesi de gerekiyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.