E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
19.7.2020
Yeni yönetmelik değişikliğine göre orman mühendisleri de zirai bayi veya toptancı izin belgesi alarak bitki koruma ürünü satışı yapabilecek.
Tarımsal üretimin olmazsa olmazı bitki koruma ürünlerinin satışına yapılan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de dün itibariyle yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, bayi veya toptancı izin belgesi olarak zirai ilaç satışı yapabilecek meslek grupları arasına orman mühendisleri de eklendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararıyla kabul edilen Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik Değişikliği Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre “orman mühendisi” ya da “orman endüstri mühendisi” unvanına sahip kişiler de zirai bayi olarak görev yapabilecek.
Kimler izin belgesi alabiliyor?
Karar, bu unvana sahip gerçek kişiler veya bu unvanlardan birine sahip bir kişiyi sorumlu yönetici olarak istihdam eden tüzel kişiler için geçerli olacak. Ayrıca kamu kurumları, kamu kurumu niteliğinde kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler de bitki koruma ürünleri satışında yetkili bayi veya toptancı izin belgesi almak için Bakanlığa başvuru yapabilecek.
Yeni yönetmelikte söz konusu izinleri alabilecek meslek grupları “ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi/kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni ve orman mühendisi/orman endüstri mühendisi” olarak sıralanıyor.
Buyrun cenaze namazına. Yanlış ilaçlama, zehirlenme, fazla maliyet, çevre kirliliği, hiçbiri için Ziraat Mühendisleri sorumluluk almaz.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.