tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

14.2.2020

Hem kalbe hem damağa hitap eden çiçekler

Hem kalbe hem damağa hitap eden çiçekler

14 Şubat Sevgililer Günü’nün bu yılki gözdesi, hem güzelliğiyle göz alan hem de lezzetiyle şaşırtan “yenilebilen çiçekler” oldu.

 Kesme çiçek sektörünün tüm yıl en çok heyecanla beklediği gün olan 14 Şubat geldi çattı. Sevgililer Günü’nün gelmesiyle kesme çiçek üretimi ve ticaretinde satışlar katlanırken, son dönemde büyük bir hızla yaygınlaşan yenilebilir çiçekler bu yılın en çok sipariş edilen ürünleri arasına girdi.

Türkiye’de özellikle Antalya bölgesinde üretimi yapılmaya başlayan yenilebilir çiçekler, aslında bir süredir otellerin ve restoranların menülerine girmiş durumda. Dış güzelliğiyle göze hitap ettiği kadar tadıyla da beğenilen bu çiçekler, salata ve tatlılar başta olmak üzere şık sofralarda kendilerine yer açıyor.

hem-kalbe-hem-damaga-hitap-eden-cicekler2.jpg

Erik çiçeği herkesin favorisi!

Piyasada en çok tüketilen yenilebilir çiçekler arasında menekşe, fasulye, beyaz viola, mor viola ve Latin çiçeği gibi türler bulunuyor. Sevgililer Günü’ne özel olarak en çok talep gören yenilebilir çiçek ise erik. Bunun nedeni hem çiçeğin kendine özgü mayhoş tadı hem de kırmızı rengi ve şeklinin kalbi andırması!

Erik çiçeğinin yalnızca özel günlerde değil, özellikle kış aylarında erik meyvesinin tadını özleyenler tarafından tüm yıl boyunca tüketilmeye müsait. Roka ve tereye benzer bir lezzete sahip olan Latin çiçeği çoğunlukla balık yemeklerinin yanında, beyaz ve mor viola, menekşe ve ıtır ise pasta ve diğer tatlılara eklenerek tüketiliyor.

hem-kalbe-hem-damaga-hitap-eden-cicekler1.jpg

Yurtdışından da talep görüyor

Antalya’nın Serik ilçesinde yenilebilir çiçek pazarına ürün tedarik eden firmalardan birinin pazarlama direktörü olan Burak Akbulut, yenilebilir çiçeklerin büyük kısmının yurtiçinden talep gördüğünü söylüyor. Ancak bu alanda ihracat kapıları da aralanmış durumda. Akbulut, “İç piyasada süpermarketlere satış yapıyoruz. Ayrıca Rusya ve Arap ülkelere de ihraç ediyoruz” diye konuşuyor.  


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.