tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

4.11.2019

tarlasera Kasım sayısı çıktı!

tarlasera-kasim-sayisi-cikti.jpg

Bu ay “Tarım sektörü kendisini topluma ne kadar anlatabiliyor” sorusunu gündeme taşıyan tarlasera’nın Kasım sayısında okurlarına bir de hediyesi var.

Tarım ve gıdaya dair bilgi kirliliği son yıllarda öyle boyutlara ulaştı ki, insanlar artık “daha güvenli” düşüncesiyle aslında hiç de sağlıklı olmayan ürünleri tüketebiliyor. Çünkü tarımsal okuryazarlık, yani tüketilen besinin hangi aşamalardan geçerek sofralara ulaştığı konusundaki yetkinlik Türkiye toplumunda ne yazık ki oldukça düşük. Bunun yarattığı sonuçlar ise insan sağlığından tarımsal üretim süreçlerine kadar pek çok alanda etkisini hissettiriyor.

Yeni, ancak bir o kadar kritik bir kavram olan tarımsal okuryazarlığın yaygınlaşması ve tarıma dair doğru bilginin dolaşıma girmesi tarlasera’nın sorumluluk olarak üstlendiği konulardan, hatta var olma nedenlerden biri. tarlasera aynı duyarlılık bu ay Kapak Konusu sayfalarında bu konuyu masaya yatırdı ve sektörün kendi dinamiklerini topluma aktarmada ne ölçüde başarılı olduğunu, hem geleneksel hem de yeni medya araçlarında kendini ne kadar ifade edebildiğini inceledi.

tarlasera-kasim-sayisi-cikti3.jpg

Söz bir kez daha üreticilerin

Bu yıl ilk kez Türkiye’de de görülen ve örtü altı üretimi tehdit eden ToBRFV virüsüne dair henüz kesin çözüm sağlayacak bir yöntem bilinmiyor. Ancak çalışmalar da devam ediyor. tarlasera üreticilerin ve sektör paydaşlarının mutlaka haberdar olması ve önlem alması gereken bu hastalığı Detay sayfalarında masaya yatırıyor.

tarlasera Kasım sayısının bir diğer gündem maddesi ise pamuk. Bu sezon birden fazla cephede mücadele vermek zorunda kalan pamuk üreticileri bir yandan verimlerdeki sarsıcı düşüşle, bir yandan da standartların altında kalan alım fiyatıyla karşı karşıya. Artmayan prim desteği ve münavebe şartı da bu sorunların üzerine tuz biber ekiyor. Özellikle Güneydoğu bölgesinde tam bir çıkmaza giren pamuk tarımına dair sözü bu ay üreticilere bıraktık. Süreci bir de onların ağzından dinlemenizi istiyoruz.

tarlasera-kasim-sayisi-cikti1.jpg

Bu ay başka neler var?

Geçen yılın tam aksine fiyatların adeta dibe vuran soğan pazarı, açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nda tarım ve fide dikim makineleri konularını da sayfalarına taşıyan tarlasera’nın bu ayki Röportaj konuğu ise Rotam LifeSciences Avrupa ve Orta Doğu Direktörü Marc Lore. Türkiye’deki bitki koruma pazarını ve küresel trendlere dair kulak verilmesi gereken yorumlar bulacağınız bu söyleşiyi keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

tarlasera’nın Kasım ayında okurlarına hediyesi ise külleme hastalığı posteri. Neredeyse tüm tarımsal üretim alanlarında görülebilir küllemeye karşı her daim başvurabileceğiniz posterimiz için duvarınızda yer açmayı unutmayın!

tarlasera-kasim-sayisi-cikti2.jpg

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

tarlasera Kasım sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.