tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

25.6.2018

Tarım arazisi kiralamak isteyenlerin dikkatine!

Tarım arazisi kiralamak isteyenlerin dikkatine!

Yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile birlikte, Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanması ve satışına dair kural ve yöntemler yeniden düzenlendi.

Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanması ve satışını düzenleyen Milli Emlak Genel Tebliği yürürlüğe girdi. Buna göre, hak sahiplerinin talepleri de göze alınarak 10 yıla kadar doğrudan kiralanabilecek tarım arazileri için geçici teminat gerekliliği de ortadan kaldırıldı.

 Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerini içeriyor. Tebliğ kapsamında ilgili arazilerin kira bedellerinin belirlenmesi ve sözleşme koşulları da belirlendi.

Tarım dışı kullanımda sözleşme feshedilecek

Tebliğ, kiraya verilen tarım arazilerinin tarımsal amaçla kullanımını zorunlu kılıyor. Amaç dışı kullanımının tespit edilmesi durumunda ise tebligat yapılmaksızın sözleşme feshedilecek. 10 yıl süreyle sözleşme hükümlerine uygun kullanılan araziler, talep edilmesi halinde kiracılarına doğrudan satılabilecek.

Sözleşme devri ve ortaklık yasak

Yeni düzenlemeye göre, hazineye ait tarım arazileri için yapılan kira sözleşmelerinin devredilemeyecek ve bu sözleşmelere ortak alınamayacak. Arazi kiralayan şirketlerin, hisse devirleri hariç, kiraya verilen yeri genişletmesi ve değiştirmesi de yasak. Özel kanunlar kapsamında kalan ve Bakanlıkça belirlenen taşınmazlar üzerinde ise tarımsal amaçlı kiralama yapılamayacak.

 


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.